Tony Taka II. - Angyal lányok

Mennyből az angyal, lejött hozzátok...
  Tony Taka karakter dizájner jóvoltából bemutatom két szép Shining angyalkámat. A művész úrról már korábbi bejegyzésben írtam. Ráadásul ők ketten már megjelent figurák és az áruk is lejjebb ment a megjelenéskori árhoz képest, így még a nagyobb karácsonyi kiadások mellett is az elérhető kategóriába tartoznak a pre-owned figura piacon.
  A figurák közül a fantasy karakterek a kedvenceim és ha még valamilyen helyes állatrész birtokában is vannak, mint szárny vagy fül az nagyon meg tudja dobogtatni a szívemet. A Tony Taka angyallányok ilyen hol szeretem hol nem szeretem érzés volt mielőtt beszereztem volna őket, mert képen nem mutatnak olyan jól, mint élőben. Viszont örülök, hogy végül mégis megvettem őket (mondjuk a kedvező ár is segített a döntésben, nyáron a legérdemesebb a Pre-Owned részlegeket figyelni akkor sokan inkább másra költenek és a figura árak lejjebb csúsznak, karácsony előtti szezon is hasonló). Ilyenkor jut eszembe, hogy kár, hogy nem tudjuk a figurákat nagyobb választékban sehol megnézni élőben, hogy meg akarjuk-e venni...  
  

  Panis Angelicus a 2013-as kiadású Shining Ark videojátékban kapott főszerepet és ugyanebben az évben készült el róla az általam tárgyalt Kotobukiya, 1/8-as méretarányú figura. Az Ark az ötödik Shining játék PSP-re a Segától. Történetünk egy szigeten játszódik, ami tele van ókori romokkal. Fried nevű fiú találkozik egy amnéziás, idegen lánnyal, akinek egyetlen fekete szárnya van és az énekével tud kommunikálni az állatokkal. Fried a gondjaiba veszi a naiv, de tsundere lányt és sok kalandjuk van közösen. A szigetlakók "Panis"-nek nevezik el az angyalszerű lányt (a Panis Angelicus név latinul annyit tesz "angyali kenyér" ez tágabb értelemben a mise, szűkebben az oltári szentség), akinek hátteréről a story legvégén rántják le a leplet. (Spoiler: aki nem játszana vele, de szeretné tudni Panis kb. 1000 éve menekült meg egy hatalmas isten haragjától, de ezzel ő az utolsó képviselője fajának, az angyaloknak. Bár van még egy angyal, de ez megint csak titok...) 
  A játékban szörnyek ellen kell harcolni egy csatatéren és ezen tovább mozogni, akár négy karaktert is lehet egyszerre mozgatni. Nem csak a szörnyekkel való harcra van benne lehetőség, hanem falusi élet szimulálására: kertészkedésre, halászatra, főzéshez alapanyag beszerzésre és végül sütés-főzésre is.  


  Panis figurájáról többször lemondtam, de élőben ő százszor szebb, mint a képeken. Úgy tűnhet, hogy csak egyöntetű fehér (snassz) a színezése, de NEM! Lilás fehér, kékes fehér, matt fehér és áttetsző fehér. Az összhatás a kevés kékkel és arannyal nagyon feldobja, még a sima egy vonal száját is így meg tudom neki bocsátani. Na igen, ez az ami a legjobban zavar a figurán, a szája. Igaz ezzel olyan sejtelmes, monalizás mosolyt adtak neki, hogy csak egy vonalat húztak szájnak és igazából a szeme van nagyon szépen kidolgozva és az mosolyog a száj helyet. Így olyan éteri, angyali. Úgyhogy meg is bocsátottam ezt a kis hiányosságot. Igen, a szeme szép akvamarin kék, és az ezüstös-kék haja nagyon szép keretbe foglalja az arcot. Még kis ékszereket is kapott: egy aranyszínű hajfüggőt és egy türkizkék medált. 

  Panis póza a figurán olyan, mintha most emelné egy forgószél a menybe miközben visszafordul egy szerettéhez köszönetet mondani/elbúcsúzni. A majdnem áttetsző, lenge, fehér ruhája azzal együtt, hogy kihívó még egész ízléses marad. Ráadásul nagyon szép részletei is vannak a ruhának: a szélei fodrosak, a kombinészerű alsóruha a mellrész alatt csipke applikációs. Kiállítható 2 fehér szárnnyal, 1 fehér - 1 feketével, és csak 1 feketével is, mert van hozzá pótfelsőtest, amibe csak egy szárny megy bele. A dizájner Tony mellett említésre méltó még a szobrász neve is: Suzu (Atomic-bom). Olyan figurák kidolgozását köszönhetjük neki, mint a nemsokára megjelenő GSC Belldandy, vagy a scale Harvest Moon Miku, de csinált már több Asukát és Rei-t az Evangelionból, sőt egy másik angyal figura is köthető hozzá Nina a Breath of Fire 6-ból (Koto).




  Rufina a Shining Hearts játék szereplője, ami a 3. Shining játék, de az első, ami PSP-n is játszható. A játék 2009-es, de 2012-ben kapott egy anime adaptációt. Ugyanebben a 2012-es évben adta ki a Kotobukiya Rufináról az 1/8-as méretarányú figurát.
 Ebben a játékban is főszerepet kap egy amnéziás lány (Kaguya), akinek főhősünk segít visszaszerezni az emlékeit. A játékban érzelmeket kell összegyűjteni, ami különböző színű szívecskék formájában jelenik meg, attól függően milyen emberekkel találkozik küldetése végrehajtása közben a játékos, illetve a csapattagok érzelmi szintjét és reakcióját is ezzel lehet számontartani. Ezeket a szívecskéket Kaguyának adva újabb pályák és emlékfoszlányok nyílnak meg. A játékos karakternek egy hajó ad otthont, amiben bejárhatja a szigeteket, közbe halászhat, hajót szerelhet, fegyver kovácsolhat, süthet, falusiaknak segíthet.
  Rufina annak a birodalomnak a hercegnője, amiben a játék zajlik (Wynderia). Kedves ember, kiemelt érdeklődést mutat a teák és a gyógynövények irányába, így sok időt tölt a palota kertjében. A királyi család jó kapcsolatot ápol a papsággal. Támogatják a templomokat és a gyermekek taníttatását. Rufina hívő lélek és gyakran van nála szentszövegeket tartalmazó könyv, a ruhája is papi méltóságokéra hajaz, illetve néha hord lecsatolható szárnyakat.

 Egy időben a testtartása miatt mondtam le a figuráról. Ahogy kicsavarja magát és felfele néz elég rosszul érvényesül a polcon és ez a félelmem be is vált, de igazából csak szemmagasság alá kell rakni és probléma megoldva. Amiről viszont fényképekről nem jöttem rá, hogy gyönyörű rózsaszínes fehér színű, gyöngyházfényű szárnya van. Eddig övé a legszebb szárny díj, bár nehezen benyomható a hátába... Kotobukiya gyártotta figuráknál gyakran nehezen összenyomhatóak az illesztések. Erre jó a hajszárító, kicsit megmelegíteni és megpuhítani a figurát, hogy könnyebben becsússzanak a pöckök a vájatokba. Vagy aki nem akarja feszegetni és több percnyi hajszárítózás se használt az kivárhatja a nyári 30 fokokat, amikor szintén könnyebben kezelhetőek ezek a necces részek. Azért óvatosan, mert például érdemes körmöt vágni az ilyen műveletek előtt. Mondjuk ha megcsúszik a kezed és végigszántod az új figurádat elég mérges leszel magadra. Vagy ha eldeformálódik valami nyomogatás közben.
  Panishoz hasonlóan neki is hangsúlyos kék szeme van, de neki inkább meleg színei vannak. Hosszú, hullámos szőkés-barna haja a vállán omlik szét. A hajában lévő keményített fityula az ápolónőkére jellemző lekicsinyített forma már (Az apácáktól átvett nagy kiterjedésű nem volt praktikus, bár ennek a kicsinek a felvétele se mindig egyemberes művelet volt. Jelentősége az volt, hogy a haj ne zavarjon a munkában (vagyis Rufina rosszul vette fel). A betegellátás régen imával kezdődött és ért véget). A ruhájában domináló fehér is inkább ápolónőre utal (az apácáké fekete vagy szürke), az arany színű szegélyek a rangot emelik ki, a rózsaszín pedig a személyiségét. Tony-ra jellemző, hogy kihívóak a karakterei, de ő még az ízlésesebb kategória: a szárny miatt a háta és az oldala egy része szabadon van kis belátást engedve a mellrészhez, illetve elölről is mélyen dekoltált a ruha, de a széles és látványos gallér elvonja a figyelmet. Az alsó szoknya nagyon rövid, de még pont takar és a combfix a bokacsizmával nagyon kis szexi. 

  Szeretem az ilyen jellegű figurákat, amik megmutatják, hogy nem csak a teljes kitárulkozás lehet erotikus. Lehet valaki egyszerre szemérmes és merész, elbűvölően bájos, mégis szexi. Bátran merem ajánlani a megvételüket, mert igényes, szépen kidolgozott figurák, mutatósak, kellemes hangulatot csempésznek a mindennapokba és már olcsók is.




Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Figura bemutató - Iron Man Mark

Velvet (Yamato)

Rozen Maiden