Kill la Kill - Matoi Ryuuko és Kiryuuin Satsuki figura bemutató

A 2014-es év végén a Kill la Kill is megjelent a figuraipar előre megfestett, 1/8-as méretezésű figurái között, méghozzá a Phat Company jóvoltából. A 2014 augusztusának végére kiírt Matoi Ryuuko, és a december vége kiírt, majd 2015 januárjára elcsúsztatott kiadású Kiryuuin Satsuki kamui módban mutatják idomaikat a nézőközönségnek.

A 2013-’14-es, a figurák alapjául szolgáló anime érdekes képvilágával és a szinte már megszokottnak mondható meztelenségével robbant be a médiába. Az említett két szereplő az anime két központi karaktere, akik különleges, öntudattal rendelkező ruháikba átváltozva harcolnak, már-már a nézőt zavarba hozó pózokban és szituációkban.

Ryuuko fekete-piros ruhában, Satsuki pedig kék-fehér színű ruhában látható átalakulás után. Dobozaik ennek megfelelően vannak színezve, és ruháik karaktereit ábrázolják, azaz Junketsut (Satsuki) és Senketsut (Ryuuko). 




De rá is térnék magára a két figurára. Bár mindkét figura meglehetősen dinamikus pillanatban lett elkapva, Ryuuko póza különösen dinamikus. Már-már abszurdnak mondható, pipiskedő, guggolás-szerű póza egy csata közbeni elrugaszkodását mutatja be. Tőle megszokottan, fél ollójával együtt lett megalkotva azt a pillanatot megfogva, amikor hátulról lendítené előre ollóját a csata hevében. 



Érdekes módon járt hozzá kétféle olló is: egy megszokott és egy kihajtott, fél olló, amikből az előbbi hossza már magában akkora, mint a figura magassága, azaz kb 15 cm. A megfelelő tartozék kezeket is mellékelték a figurához, mint ahogy a bal térde alá tartozó, cserélhető talapzatrészletet is a stabil megállás miatt. 




Ryuuko magassága a póza miatt lett ennyire kicsi, azonban Satsuki magassága már egy 1/8-as méretezésű figurához hűen nagy, kb. 18 cm (karddal együtt kb. 25 cm magas). Ő is egy elrugaszkodás-szerű pózban, pipiskedve lett elkapva, viszont kevésbé guggolósan, inkább szemérmetlenebbnek mondhatóan áll a néző elé. 


Dinamikus, tincsekre széteső haját és kacér vigyorát emelném ki, mint számomra legtetszetősebb részeit. 


Bár neki nincsen cserélhető talpazat részlete, és csak egy formában jelent meg a kardja is az animében, de ugyan úgy lendületes, és harcra kész pózban áll a néző elő, legyen akármilyen kevés ruha is rajta.

Véleményem szerint tökéletes párost alkot a két figura. Hiába kisebb az egyik, mint a másik, hiába nincs az egyiknek semmi extrája a másikkal ellentétben, attól még mindkét figurának megvan a maga bája, legyen az egyeseknek a Satsuki popója alatt lévő kis hurka, vagy Ryuuko kétszínű haja.



Kill la Kill - Matoi Ryuuko - Senketsu - 1/8 - Kamui Senketsu ver. (Phat Company) 


A figura adatlapja:
Név: Matoi Ryuuko, Senketsu
Hovatartozás: Kill la Kill
Gyártó: Phat Company
Anyag: PVC
Méret: 15cm
Méretarány: 1/8
Szobrász: Kawanishi Ken
Verzió: Kamui Senketsu ver.
Ár: 8148 yen/18 122 ft
Megjelent: 2014-08-27

Kill la Kill - Kiryuuin Satsuki - 1/8 - Kamui Junketsu ver. (Phat Company) 

A figura adatlapja:
Név: Kiryuuin Satsuki
Hovatartozás: Kill la Kill
Gyártó: Phat Company
Anyag: PVC
Méret: 18cm
Méretarány: 1/8
Szobrász: Yamashita Manabu
Verzió: Kamui Senketsu ver.
Ár: 8148 yen/18 122 ft
Megjelent: 2015-01-28

A bemutató szerzője Ágostai Katalin.

További képek:
...

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Velvet (Yamato)

Figura bemutató - Iron Man Mark

Belldandy figurák - Swimsuit Ver.