George Kamitani 1. - Odin Sphere: Gwendolyn - 1/8 (Alter)

Kedvenc figuráim közé tartoznak a fantasy jellegűek, amik sokszor nem is animékből, hanem játékokból növik ki magukat. Ilyen például a nagy népszerűségnek örvendő George Kamitani illusztrációi alapján készített figurák.

Népszerűsége olyan nagy, hogy nem is egy kiadást élnek meg, hanem kettő-hármat. Nem csoda hiszen részletgazdag fantasy karakterei igazi mesterművek. Jellemzően az összes nagy méretű (1/8) figura. Egyik beállítása sem mondható unalmasnak vagy hogy két lábbal állnak a földön. A többség törzsből elfordul valamelyik irányba. A zömét az Alter adta ki, ami önmagában garancia a minőségre. A talpazataik nem egyszerű lapok, hanem a karakterhez illő környezet megtestesítői, mint például csordogáló patak, erdei fa, tavacska békával és hasonlók. 
 


Gwendolyn az Odin Sphere játékból származó karakter 2008-ban és 2010-ben is megjelent, de már idén, 2015-re is bejelentett az Alter egy újra kiadást. A tartása és a szárnyai miatt viszonylag nagy térigényű figura, de ez legyen a legnagyobb bajunk. A fegyvere mozgatható a kezében, de maximum a magasságot állíthatjuk be így.



Az áttetsző kék szárnyai lenyűgözőek! Különlegessége a szárnyaknak, hogy nem a hátából állnak ki, hanem a legnagyobb pár a derekából, a közepes pár a térdénél található és van a fején kétoldalt fülvédőnek is egy pár. A fülei hátul látszanak rendesen. A szárnyak nap felé fordítva gyönyörűen játszanak a fényben és a realitás érzetet még a sok kis apró részlet, mint a tollak gerince és ága, is fokozza.


A tartása olyan, mintha pont most szállna le a levegőből egy fatönkre. Ezért is olyan látványos ez a dinamikus figura. Bárhová is állítjuk ki a minimum 30 centi magasságával, de inkább 35, és 29-30 cm szárnyfesztávolságával rögtön szembeötlő. Vannak akik panaszkodnak a figura stabilitására ezzel a féllábas megoldással, mivel így csak két kis pöcök tartja. Szerencsére nálam nem remeg semmitől a figura, így törés veszély sincs. Elhajlásra se hajlamos.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Figura bemutató - Iron Man Mark

Velvet (Yamato)

Rozen Maiden