Ultimate Madoka 1/8 Scale Good Smile Company

 2012 legjobban várt figurája volt és sokáig az egyik legdrágább is a Good Smile Company által gyártott Ultimate Madoka. Mostanra mérséklődött az ára főleg, hogy kiderült van egy gyenge pontja, emellett a méretei miatt nagyon magas a postaköltsége és egy másik gyártó is adott ki tavaly év végén egy hasonló figurát. Talán még további áresés is tapasztalható, de mostanában már az eredeti 14.000 jenes árához képest már be lehet szerezni 7.000-8.000 jen körül is. Érdemes kivárni a nyári áresést, mert akkor még kicsivel olcsóbbak a figurák. 


 Fantasztikus figura! Elsőre beleszerettem! Az anime is nagyon jó volt, hát a még így elkészült figura! Kedvenc részeim: a szoknya belső oldala, aminek csillagos ég mintája van, a gyönyörű dús haj és az áttetszőbe átmenő szárnyak. Az összehatás is bámulatos, a karakter tervezőt csak isteníteni tudom és csak szuperlatívuszokban lehet beszélni erről a figuráról. Minden oldalról csak csodálni lehet a méreteit, a kidolgozását, és a részleteit!!! A bevezetőben írtam azonban, hogy van egy gyengesége: két íjjal kiállítható, egy sima rózsás végűvel és egy szellemtűzessel. Utóbbi olyan nehéz a vékony íjnak, hogy letörik idővel, ha azzal van kiállítva és mivel az a látványosabb sokan azzal tették ki. Így szinte minden használt példánynál előfordul, hogy ezt már törötten kapjuk, de mivel jár hozzá egy másik szép íj ez ne riasszon el senkit!

 Ha most leírnám Godoka megjelenését az spoiler lenne azok számára, akik még nem ismerik. Madokáról annyit érdemes tudni, hogy egy kedves, nyugodt, barátságos lány, aki először még lelkesen veti bele magát egy küldetésbe. Aztán megrémítenek nem várt események. Végül óriási áldozatot hoz a hatalmas emberszeretetével. A figura határozott arca ezt az elhatározást tükrözi, kicsit talán túl komoly is, de az animét ismerve nem csoda. A világ gondját veszi a vállára.
 A ruha gyöngyházfényű. A dekoltázsa sem túl erotikus, még pont az ízlés határain belül marad és a rózsaszín kis kövecskék, amik kiemelik a dekoltázst még külön nagyon szép fényűek. A színeket is jól eltalálták, a fehér a lilával és rózsaszínnel kombinálva aranyos és éteri hangulatot kelt egyszerre. A túl sok lila vagy rózsaszín már gyerekes lenne, de a fehérrel még arisztokratikus is kicsit. A nagy szoknya gyakorlatilag az univerzumot szimbolizálja (természetesen a bugyi se hiányozhat alóla, tipikus japán szemlélet: az univerzum egy lány szoknyája... :D ) és a tetején lévő fehér buggyok akár felhők is lehetnének. Három rétegű a szoknya, de a fodrai széléből is kivillan a lila csillagos ég sarka. Bámulatos!
 A szárnyai a lábánál nem illeszkednek megfelelően. Jól maradnak a helyükön, de nem olyan esztétikusan passzolnak, mint kellene. Szerencsére ebből messziről nem sok látszik. A hátán lévő szárnyak szintén domináns elemei a figurának, de a hátába illesztésük sok-sok türelmet és odafigyelést kíván, mert a kusza haj eléggé útban van, és két nagyobb tincs közé kell benyomni az egyiket, erre rá kell szánni némi időt. A másik türelemjáték a nyilat a tartó kézbe és ujjhoz illeszteni. Nem megijedni, hogy lejár a keze, mert egy gömb végű csuklóról jár le-föl a kesztyűs kéz, hogy könnyebben lehessen a nyíllal machinálni! Jó, hogy két íjat adtak a fent leírt probléma miatt, de még ha jó is lenne akkor is két tábora van az íjnak. Az egyik azt mondja a sima rózsás a jobb, mert nem vonja el a figyelmet a grandiózus figuráról, míg mások azt mondják a lángos íj azért jobb, mert látványosabb. Kinek a pap, kinek papné...

 A talpazat is külön figyelmet érdemel, mert azt is igazi műgonddal készítették. Bár csak egy púpos körlap, de a rózsaszínből lilába átmenő festés, a kis csillagokkal és a mágikus körrel elképesztő. Ráadásul kicsit még áttetsző is!
 A doboza majdnem akkor, mint egy kisebb dohányzóasztal. A dobozban lévő kis csomag tartalmaz egy kártyát, amelyen a Madoka Magica Online játék promóciós kódja van.

 Miért volt akkor létjogosultsága egy másik gyártó másik kiadásának is? Egyrészről már nem lehetett kereskedelmi forgalomban kapni (csak másod piacon) évek óta a Good Smile Company eme verzióját. Kijött folytatása a sorozatnak és Madoka barátnőjéről, Homuráról is készült egy "istennő" figura. Így természetesen jött az ötlet, hogy egy párba állítható figura készüljön. És a technika azért ez alatt a pár év alatt is fejlődött annyit, hogy jobb arcot lehessen készíteni az előzőnél. Azért azzal, hogy páros figurának szánta az Aniplex/Stronger az új Godokát és kicsavart oldal pózba rakta hazavágta a csodálatos szoknya belső oldalát és ha valaki Akuma Homurát nem venne mellé, annak kicsit hiány érzete lehet, mert elég termék kapcsolt figura lett. Sőt, akinek ikeás detolf vitrinje van az is lemondhat arról, hogy az új nyújtót szárnyú Ultimate Madoka beférjen polc kivétel nélkül.


Az új és a régi Ultimate Madokának is megvannak az előnyei és a hátrányai. Mindenki válasszon kedvére!

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Figura bemutató - Iron Man Mark

Velvet (Yamato)

Rozen Maiden