Natsume Yuujinchou - Madara (Nyanko-sensei)



Egy-két éve egyre karakterhűbb figurákat sikerül csinálnia a figuragyártóknak köszönhetően az egyre jobb gyártási technikának és annak hogy a gyártók rájöttek egyre szélesebb közönségnek is lehet gyártani figurát és a minőséget megfizetik. Natsume az Alter kiadásában tökéletes példa erre. Néhány éve döntően csak női karakterekről adtak ki figurákat férfiaknak, amiket aztán a női rajongók is megvettek. Persze sok erotikus figura is készült és készül a mai napig, de erre a női közönség nem vevő, így a kisebb kereslet megváltoztatta a kínálatot.


Vagyis rájöttek a figura gyártók, hogy érdemes a női fogyasztókkal is számolni. Így jöttek létre a kimondottan női közönséget célzó figura csoportok az egyes gyártóknál. Natsume az Alternél az Altair férfi karaktereket gyűjtő csoportjában jelent meg, amit kimondottan nőknek szánnak, mint a Megahouse-nál a G.E.M. (bár ez már hígult és férfias női karakterek is belekerülnek, mint Uténa). Ebbe a csoportba tartozó figurák mind kiváló minőségű (bár ez az Alter esetében nem is kérdés) és nagy méretű kiadások. A minőség az ilyen kaliberű gyártóknál azzal biztosított, hogy gyártás során nagyon aprólékos ellenőrzés van és a hibásan legyártott figurák nem kerülnek forgalomba, de a gyűjtőknek ezeket a hibás termékeket is meg kell fizetnie (és persze várnunk, mert ilyenkor csúszik a figura megjelenési ideje az újragyártás miatt), ha egy kiváló minőségűt akar kézhez kapni. Már pedig az Alterhez hasonló profizmus méregdrága lett. Natsuméval még szerencsénk volt, mert újrakiadás volt és az új nőket célzó figura csoportjuk (Altair) legelső, bevezető darabja volt. Vagyis piac kutatásnak is szánták, hogy valóban kelendő lesz-e az ilyen és bevált nekik, így a többi férfi figura árát bátran merték emelni. Az igazsághoz mondjuk az is hozzátartozik, hogy egyre több kiegészítővel és egyre bonyolultabban kidolgozott ruhában ábrázolják a fiúkat és így a gyártás költsége is megnő, mert nem mindegy, hogy fürdőruhában (Free) vagy tradicionális viseletben (Touken Ranbu) készülnek.

Aki még nem ismerné a hazánkban is népszerű Natsume Yuujinchou (avagy The Natsume Book of Friends) annak röviden a történetről: Natsume árva fiú és nevelő szülöktől nevelőszülökig vándorol, mert sehol nem birnak vele. Na nem azért mert rossz magaviseletű lenne, hanem mert zargatják a szellemek, amiket lát és a körülette lévő emberek nem, így deviánsnak tünik a viselkedése és kinézik. Jelenleg egy vidéki környezetben befogadobb emberek között él, de neki is meg kell tanulnia elfogadni magát és bánni a szellemekkel, mint a nagymamájának, Reikonak, akitől a képességét és a Barátok könyvét örökölte. Ez a könyv azoknak a szellemeknek a neveit tartalmazza, akiket Reiko legyözött különböző uton modon és így barátkozott velük. Viszont azzal, hogy beiratta velük a neveiket hatalmat is szerzett felettük az, aki a könyvet birtokolja és sok szellemnek fülik a fog a hatalomra. Natsume azonban más, ő nem akarja ezt és így visszaadja annak a nevét, aki eljön hozzá. Madara (avagy a képen látható Nyanko-sensei) is meg akarja szerezni magának a könyvet, azonban megnyeri magának a fiú és alkut kötnek: Madara védelmezi Natsumét a többi szellemtől, de abban az esetben ha meghalna övé lesz a könyv a maradék névvel együtt.

A szóban forgó Natsume figura egy hivatalos art alapján készült és eredetileg 2010-ben adták ki 1/8-as méretarányban, de szerencsére idén 2015 januárjában újra kiadták részletesebb hajjal és arccal. Mivel újra kiadásról volt szó csak 1000 jennel többet mertek kérni, mint 5 éve, pedig azóta már vannak húzósabb árak is. A doboza az új kiadásnak átlátszó műanyag 3 oldalon is, mintha vitrin lenne. Szinte ki se kell venni a dobozból, mert olyan komplett hatása van a dobozon belüli kis esti tájképnek a szép kis tavi környezettel. Nagyon hangulatos. A 2010-es kiadásnak még minden oldala papír volt és csak az elején volt egy plasztik kör, amin át körülbelül lehetett látni a dobozban a figurát. Natsume kabátja levehető, így anélkül kicsit modernebb vele együtt pedig tradicionálisabb hangulatot kelt. Mondjuk az esti tó fölött merengéshez azt hiszem jobban illik a kimonó kabát. A talpazat annyira részletes, hogy részévé vált a figurának (szószerint nem vehető le róla), ahogy egy tájkép kiragadott részletét eleveníti meg a tó részletével és az átlátszó fű csomókkal. A talpazat egyébként a végletekig részletes: a fa kérge és a vízgyűrűk gyönyörűek és valósághűek.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Figura bemutató - Iron Man Mark

Velvet (Yamato)

Belldandy figurák - Swimsuit Ver.