Suite PreCure - Figurabemutató

Előző mahou shoujo cikkemben a Precure franchise hetedik évadjához készített 1/8-as méretezésű figuráiról olvashattatok. Most a nyolcadik évad, a Suite Precure eddig kiadott 1/8-as figuráit szeretném bemutatni.

Szintén egy spoilerekkel teli cikk következik, mindenki a saját felelősségére olvassa tovább.

A Suite Precure 2011-2012 között futott, és meglehetősen részletes ábrázolást kaptak a karakterek. Ennek az évadnak a zene adta a fő témáját. Az első 1/8-as figura csak a 2013-as év elején jelent meg, majd’ egy évvel az anime befejezése után az Alpha x Omega jóvoltából. A következő figurára csak még két év múlva került sor, 2015 februárjában, viszont őt ismét a Megahouse adta ki, mint a Heartcatch Precure évados lányokat. Talán, mert más gyártótól vannak, azért nem összeillők a dobozaik, de természetesen mindkét figura doboza szépen fest. Míg Cure Muse (sárga figura) doboza szinte panoráma-szerű rálátást ad a figurára, addig Cure Beat (lila figura) doboza már szívecskés kivágást kapott a doboz elejét leszámítva. Én is csak nemrég vettem észre, de Cure Beat dobozának belsején, a kék háttérben maga a figura körvonala rajzolódik ki fehérrel, külön piros pont a kiadónak.
Ebben az évadban ismét egy nem átlagos felállású Precure csapatot kaptunk. A két kezdő karakter (Cure Melody és Cure Rhythm) még nem kapott figurát, azonban a csapathoz később csatlakozó két lány már igen. Cure Beattel valójában csak a 21. részben találkozhatunk, mindaddig Seiren néven, macskaként van jelen. Seiren egyike az Precure lányok ellenségeinek, aki az említett részben fellép gyerekkori barátja, Hummy bántalmazása ellen. Ekkor egy csapásra ember, és egyben Precure lesz, és rögtön meg is védi barátját. A jelenet kb. 5 percnél kezdődik



Cure Beat
Cure Beat a lélekkel teli dallam harcosa. A figurát az animében megismert gitárjával együtt láthatjuk. A gitár elég egyszerűen rakható a kezébe, csak az ujjai közé kell rakni, másik végét pedig megtartja szoknyája. Haja nagy teret foglal, egyben ellensúlyozza balra dőlését. Egy lábon állása és felemelt jobb keze adnak egyfajta bájosságot a karakternek.
Cure Beat
A 35. részben megtudjuk a már Seiren átalakulása előtt is jelen lévő karakter, Cure Muse valódi kilétét. A lányokat eddig fekete ruhában és álarcban végig segítő és kísérő, meglehetősen szűkszavú Cure Muse valójában Cure Rhythm kisöccsének osztálytársa. Mindez azt is jelenti, hogy eddig ő a legfiatalabb Precure harcos, mindössze 9 éves, míg az évad többi Precure-ja 14 éves. Cure Muse úgy mutatkozik be, mint az isteni dallam harcosa. Előre dőlt póza és hajának súlya miatt jobb lába kapott egy extra tartót. Mint ahogy Cure Beat is, ő is egy lábon, dinamikus pózban lett elkapva. Külön kiemelném, hogy nagyon részletesre sikerült a figura a szétálló hajával és szalagjaival. Az eleinte komor személyiségű karakter ellenére egy kifejezetten aranyos, mosolygós karaktert és figurát kaptunk.
Cure Muse

Cure Muse
Összesítésként elmondható, hogy jó munkát végeztek a kiadók. Mindkét figura visszaadja a karakter báját és személyiségét, kellőképpen aranyos mahou shoujok. Cure Beat késői kiadása után már biztosabban reménykedhetünk a lányok előtti két karakter, Cure Melody és Cure Rhythm kiadásában.
Cure Muse és Cure Beat

A bemutató szerzője Ágostai Katalin.

További képek:




Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Figura bemutató - Iron Man Mark

Velvet (Yamato)

Rozen Maiden