Velvet (Yamato)

Velvet újra aktuális lett, ugyanis a Flare a Yamato utódja bejelentette az újrakiadását a figurának. Hadd mutassam be nektek ezt a szépséget!

Velvet egy PS2-es játékból származik, az Odin Sphere-ből. Az elpusztult Valentin Királyság hercegnője, az utolsó örült király unokája. A már bemutatott Gwendolyn féltestvére. A két lány nagyon féltékeny egymásra. Velvet meg akarja állítani az Armageddont és megölné nagyapját. Gyűlöli apját is, akiről azt hiszi elhagyta őt, bátyját és anyjukat. (Spoiler: édesanyja Valentin király lánya, aki beleszeret az ellenséges ország királyába és megszületnek tőle ikergyermekei: Velvet és bátyja, Ingway. Gyerekkorukban meg kell tagadniuk édesanyjukat nagyapjuk előtt, ha életben akarnak maradni. Még ezzel együtt is gyötri a gyerekeket és megfolytja hőn szeretett lányát, ezután megbolondul.) Velvet elhatározta, hogy megváltoztatja sorsát, és megmenti testvérét és az egész világot az anyja baljós jóslatától. Nagyapja halála után elvonult életet él és ő lesz az Erdei Boszorkány. Nevét külsejéről kapta, mert cigányos ruházata boszorkányszerűvé teszi mások szemében. Kívülről hideg és elutasító, de csak a bűnbánat miatt, amiért nem tudott anyján segíteni. Azt hiszi magáról, hogy rossz ember. Valójában erős, gyengéd, romantikus és érzelmes. Azonban mindig szomorúan néz tudva, hogy jövője sötét. Ezt a szelíd szomorúságot a szobrász, Bubba nagyon jól vissza tudta adni a figurán. A játékban az egyik leglassabb és legtechnikásabban játszható karakter a lánca miatt, ami a fegyvere. 

A dizájner, akinek köszönhetjük a karaktert már az egyik előző bejegyzésben bemutatott George Kamitani. A figura 1/6-os méretarányú, tehát egész nagy, 25 cm. A nagy mérete miatt nem illik bele az Alter által kiadott Kamitani fantázia figurák sorába. Bár ha hátulra rakjuk és a kisebb méretarányú Altereket előre lehet vele kompenzálni. Alter is nem régiben kiadott egy Velvet figurát. Szóval van alternatíva. Kicsit kihívó a szóban forgó Yamato verzió, de ez ne zavarjon senkit, mert ahogy hátra fordul pont azok a részei vannak takarásban, amik pírt csalhatnak az ember arcára. Illetve mivel a szoknya levehető és alatta csak egy falat tanga van, akkor már egész orrvérzős is lehet, ha valakinek pont ez jön be. Az általa visel ruha a vándor jósok, boszorkányok tipikus öltözetére hajaz a csillagos mintával és figyelemfelkeltő piros színnel. A fejére húzott csukja a középkort idézi. A harisnyája viszont előkelőséget sugall. (A középkorban kezdett megjelenni a harisnya. Akkor még nem volt illendő mutogatni, és később a reneszánsz idején is csak a férfiak villantották meg térd alatt. Ugyanis olyan drága volt, hogy ez csak a nemesség kiváltsága lehetett.) A harisnyának szánt festék úgy néz ki, mint egy igazi selyem harisnya. A körömcipő pedig lakkfénnyel emeli ki a szépen ívelt lábat.

Sok ponton el lehet kalandozni a figurán. Az arca nagyon pontos és részletes, szinte már babaszerűre sikerült a nagy kifejező boci szemekkel és a rózsás ajkakkal. A szeme nagyon érdekes, domború (a többi figuránál a fej síkjában maradó) és a szempillája egy vastag csíkként egész megkapó látvánnyá emeli az arcot. Egész sok rajta a fanservice, de a részletes kidolgozása miatt mégse zavaró. Mint például a majdnem teljesen szabadon hagyott felsőtest. A felsője annyira rászorul, hogy kiadja a mellbimbókat. A bordája, a hasizma, de még a köldöke is meg van formázva és festékkel kihangsúlyozva. És igen, levehető róla azaz egyszál anyag, ami szoknyaszerűen takarja a hátsóját, ami alatt a bugyija van, de olyan jól oldották meg, hogy régivágású létemre nem zavar. A kezeknél is remekeltek. A hosszú, begörbített ujjai szépen elkülönülnek egymástól (más gyártóknak ez a mai napig gondot jelent, ha meg akarsz bizonyosodni egy figura vagy gyártó minőségéről nézd meg a kezét!), az ujjpercek is látszanak, körmeinek finom gyöngyházfényt festettek, nem is beszélve az arany karikagyűrűről.



A figura szobrászának, Bubbának, a legnépszerűbb műve Velvet. Hires még másik Garage Kite munkáiról is, mint a hiánycikk valódi harisnyába bujtatható Suzumiya Haruhi nyuszilány gitárral (2007) és Princess Tutu (2008).


A figura először 2009-ben jelent meg akkor még Garage Kit formában volt még csak elérhető. Olyan sikere lett, hogy a rákövetkező évben kétszer is kiadták, majd 2013-ban is egyszer. Sőt, most a Flare is úgy döntött megint kiadja, némi változtatásokkal a figurát. Mostanában a pasztelesebb színek a divatosabbak, így az újrakiadás finomabb színezést kap: a haja nem sárga, hanem morzsa színű, a szeme és az ajka részletesebben festett, a csillagok a ruháján nem sárgák, hanem arany színezetűek. A talpazatuk ugyan az a csillag alak és a talpazat oldalának mintája is megegyezik (csak a színezés nem), viszont a réginek a teteje márvány hatású, az újnak tiszta fekete. Ilyen kis finom részlet különbségek vannak a kettő között. 

Lassan az új Flare verzió is előrendelhető lesz, de a régi Yamatot akár már holnap be tudjátok szerezni olcsóbb vétel áron. Alapvetően a régebbi kiadás is gyönyörű. A mai napig megállja a helyét a Yamato kiadás, mert annak idején csúcskategóriás volt.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Figura bemutató - Iron Man Mark

Belldandy figurák - Swimsuit Ver.